Ringe Efterskole - Hjemkundskab

Hjemkundskab

I Danmark samles vi næsten altid om mad. Til familiefester og fødselsdage sidder vi længe ved bordet og fylder os med gode sager. Efter du har haft hjemkundskab på Ringe Efterskole, kan du roligt invitere venner og familie på aftensmad. Her skal vi nemlig både lære at lave billige, lækre retter, som er nemme at huske, og vi skal prøve kræfter med retter fra andre lande med krydderi og smag, vi ikke kender.

Hjemkundskab er et fag, hvor vi må lege med mad. Vi skal eksperimentere med smage og undersøge, hvilke der passer godt sammen. Måske vi i fællesskab kan finde en måde at lave en lidt mere spændende kødsovs, end den man plejer at få?

Efterskole madlavning

En efterskole med madlavning ligger op til et fællesskab, som går ud over spisebordet. At lave noget sammen er altid en god måde at skabe minder og nye venskaber. Når man kombinerer efterskole med madlavning, får man lov til at arbejde sammen og lære med sine venner. Når vi så sætter os til bordet efter det hårde arbejde, kan du glæde sig over, at du og de andre har været sammen om at lave maden.

Hjemkundskab er også mere end madlavning. Det er et fag, hvor vi skal tage et skridt ind i voksenlivet. Efter et år på efterskole er det fedt at vide en masse, som du kan bruge, når du engang skal flytte hjemmefra. Ikke nok med at du nu kan lave den bedste lasagne i byen, du ved også, hvor ofte man skal skifte sengetøj, hvad god køkkenhygiejne er, og hvilken ret man kan lave næsten lige så billigt som pasta med ketchup.

Mad efterskole

Efterskolelivet bliver fuld af gode dage, sjove aktiviteter og nye venner. Det er et unikt sted, hvor der er plads til alle, og det samme er der, når vi skal lave mad. Uanset om du har brugt meget eller lidt tid i et køkken, før du tog på Ringe Efterskole, vil du sagtens kunne følge med i hjemkundskab. Vi er nemlig ikke en mad-efterskole. Men det sjove ved lave mad på Ringe Efterskole er netop, at vi skal bruge tid på at lave mad på forskellige niveauer. Vi skal lære det helt basale, og vi skal eksperimentere med det ukendte. Vores allervigtigste opgave er at nyde at lave mad på efterskole, og mon ikke du så også lærer lidt på vejen.

Programmet for hjemkundskab har plads til, at du og dine efterskolekammerater kan komme med gode ideer og udfordringer til, hvilke retter vi skal prøve kræfter med.

Ny elev? Kom til besøgsaftener og Efterskolernes Dag.

Overvejer du et udviklende år på Ringe Efterskole, så kom til besøgsaften eller Efterskolernes Dag og få en guidet rundvisning og en orientering af lærerne omkring netop dine muligheder for at opleve og bidrage til fællesskabet.

Kom og hør om skitur, vores linjeture eller vores mere end 20 valgfag.

Men meld dig til før pladserne er væk.

Læs mere her

Facebook

Youtube

Instagram