Vi byder velkommen

Ringe Efterskole er en af landets ældste efterskoler. Vi ligger på Midtfyn og har ca. 145 elever og 30 medarbejdere på skolen.

Hos os er din personlige dannelse og udvikling et fokuspunkt. Vi vil gerne give dig mod til at være dig selv, men ikke dig selv nok. Sagt på en anden måde: Hos os får du redskaberne til at være en aktiv del af et stort fællesskab.

Vores bygninger er både velholdte og tidssvarende og indeholder både gode elevværelser og velindrettede værkstedslokaler. Her er tre idrætshaller, den ene med internationale mål, den anden er vores spejlsal og den tredje et moderne springcenter. Vi har også en stor kunstgræsbane til fodbold.

Derudover er vi naboer til byens idrætsanlæg og svømmehal.

Vores boglige undervisning er IT-baseret, og alle elever medbringer bærbar pc. Vi benytter os af intranet, hvor både skriftlige arbejder, information og meget andet befinder sig. Et ophold på efterskolen betyder seriøst arbejde med de boglige fag, og er i høj grad gymnasieforberedende og ungdomsuddannelsesforberedende.

Som elev skal du have lyst til en høj grad af fysisk aktivitet. Gymnastik er obligatorisk fag for alle, og mindst et par gange om dagen dyrker du en eller anden form for idræt. I løbet foråret optræder vi ca. 20 gange med vores gymnastikopvisning, som alle eleverne deltager i. Musikken fylder også meget. Naturligvis mest for de elever, der går på vores musiklinje, men vi har selvfølgelig morgen- og fredagssang med alle elever.

I løbet af vinteren tager vi til Østrig/ Italien, hvor alle lærer at stå på ski - eller bliver bedre til det.

Desuden laver de forskellige linjer deres egen tur på 3 dage. Linjeturene ligger typisk i september og er med til at ryste eleverne sammen på linjen, så linjen bliver et af de mange små fællesskaber i det store fællesskab, der udgør et efterskoleliv.

Vi har glade og energiske elever, der medvirker til en god stemning på skolen, men et besøg på skolen er den bedste måde at mærke, hvem vi er. Hvis du synes vores efterskole lyder som et spændende sted, skal du være velkommen til at ringe og aftale et besøg.