Af Oskar Ullum Birkholm

Efterskole. Det første stykke tid er en lidt underlig tid. Det hele er nyt. Jeg sætter mine egne ting ind på et fremmed værelse. Jeg møder fremmede mennesker med samme interesser. Jeg sover i en fremmed seng med et fremmed menneske ved min side.

Første nat. Jeg kan ikke sove. Snorker min fremmede roomie? Snorker jeg? Mange tanker går gennem mit hoved. Hvad tænker jeg om andre? Hvad tænker de om mig? Det er blevet sagt mange gange, at man ikke kan holde en facade, når man er udmattet. Det bliver jeg. Jeg får lyst til at sove. Men endnu mere lyst til at være sammen med de her nye mennesker.

Lige så stille og roligt falder jeg på plads. Ikke med et stort bump. Det føles mere som om jeg er landet 2 cm over jorden. Altid flyvende. Altid på. Altid klar. Alt det jeg laver her, er noget jeg har lyst til at lave, finder jeg hurtigt ud af. Og de fremmede virker ikke så fremmede mere.

Dagene flyver afsted med mine venner. Alt er nemt. Undtagen at stå op. Men det er ingen sag, når jeg tænker på dagen der kommer. Jeg føler mig motiveret og som en del af noget større. Som en fisk i havet. En myre i sin tue. En brik i et puslespil. Mine venner er også faldet til med mig. Vi er hjemme, for vi hænger sammen i det her spil. Det her puslespil.

Selvom alt er fedt, er det godt at besøge folk som mine forældre. Jeg pakker min taske og siger på gensyn til den nye familie. Hjemme hos mine forældre er jeg blevet gæst. Det er en mærkelig følelse. Men de vil mig kun det bedste som for eksempel: Lave mig god mad, vaske mit beskidte tøj og sidst men ikke mindst vide alt hvad jeg har lavet.

Men det er en meget lang historie at fortælle, så jeg når ikke at fortælle alt, før jeg skal hjem igen.

Ny elev? Ring og få en rundvisning.

Overvejer du et udviklende år på Ringe Efterskole, så kom forbi og få en guidet rundvisning og en orientering af lærerne omkring netop dine muligheder for at opleve og bidrage til fællesskabet.

Kom og hør om skitur, vores linjeture eller vores mere end 20 valgfag.

Men meld dig til før pladserne er væk.

Læs mere her

Facebook

Youtube

Instagram